Доступність посилання

ТОП новини

В Афганістані зростає оптимізм і віра в президента – результати опитування


За даними оприлюдненого сьогодні опитування кількох провідних світових ЗМІ, більшість афганців дивляться у майбутнє позитивніше, ніж рік тому.

Близько 70 відсотків із понад півтори тисячі опитаних в Афганістані вважає, що їхня держава йде у вірному напрямку (минулого року це число складало в аналогічному опитуванні 40 відсотків).

Нині троє з чотирьох афганців кажуть, що задоволені результатами виборів, які пройшли восени минулого року, не зважаючи на широкі звинувачення у шахрайстві під час цих виборів.

Така ж сама частина громадян каже, що повірила заходам із гаранування безпеки, запровадженим президентом Хамідом Карзаєм, та крокам із покращення економічних умов, хоча 95 відсотків зазначає, що корупція залишається актуальною проблемою в їхній країні.

Опитування провели спільно у грудні 2009 року в усіх провінціях Афганістану німецька телемережа ARD, американська АВС та британська ВВС.

Серед запитань, які були поставлені в ході опитування, лунало й таке: добре це чи погано, що американські війська вторглися в Афганістан у 2001 році, щоб вигнати «Талібан». 83 відсотки вважають це добрим кроком, а це на 14 відсотків більше рівня минулого року.
XS
SM
MD
LG