Доступність посилання

ТОП новини

Новий координатор зовнішньої політики ЄС виступає за активну співпрацю з Україною


Верховний представник ЄС із закордонних справ і політики безпеки, віце-президент Єврокомісії Катрін Аштон хоче активної співпраці з Україною та іншими країнами-сусідами. Про це вона заявила сьогодні в Брюсселі, виступаючи перед депутатами Комітету з питань закордонних справ Європарламенту.

«Я маю намір відігравати активну роль в Україні, де завершуються президентські вибори і де є чіткі європейські інтереси, у тому числі у сфері енергетики», – сказала Аштон.

За її словами, такі країни як Білорусь, Молдова та країни Південного Кавказу потребують активних зобов’язань з боку Європейського Союзу.

Верховний представник ЄС також назвала важливою подальшу співпрацю з країнами Середземномор’я, у тому числі з метою протидії нелегальній міграції з країн цього регіону до ЄС.

Європейська рада (саміт голів держав та урядів країн-членів ЄС) 19 листопада минулого року призначила Аштон на посаду Верховного представника ЄС із закордонних справ і політики безпеки, віце-президента Єврокомісії.

Від сьогодні у Європарламенті розпочалися слухання кандидатів на посади комісарів ЄС, які триватимуть до 19 січня. 26 січня Європарламент планує визначитися щодо нового складу Єврокомісії.
XS
SM
MD
LG