Доступність посилання

ТОП новини

Голова ЦВК: заяви про можливі фальсифікації без підтверджених фактів – «виборчий піар»


Голова Центральної виборчої комісії Володимир Шаповал називає заяви про можливі фальсифікації на виборах «балачками» та «виборчим піаром», якщо вони не підтверджені фактами.

Про це він сказав журналістам, коментуючи висловлювання низки політиків про можливі фальсифікації на виборах Президента України.

Шаповал зазначив, що на сьогодні «правового підґрунтя ці висловлювання не мають». При цьому він додав, що останнім часом чимало проголошено заяв, які лунають із таборів різних кандидатів на Президента України, про масштабні фальсифікації, що нібито мають відбутися на виборах 2010 року.

Він зазначив, що такі заяви викликають у нього, «м’яко кажучи, певне настороження». За його словами, складається враження, що «накочується потужна хвиля істерії на відповідну тему».

Голова ЦВК наголошує, що такі заяви є «суспільно некоректними, тому що вони ставлять під сумнів усю роботу, яку проводять організатори виборів, починаючи від ЦВК й закінчуючи дільничними комісіями, а також діяльність великої кількості інших людей, які так чи інакше залучені до організації виборчого процесу».

За словами Володимира Шаповала, такі заяви «фактично компрометують нашу країну, демократичні засади самої держави», оскільки «подібні безвідповідальні твердження дають підстави для хибного враження ззовні, що в Україні, мовляв, вибори – це суцільна фальсифікація».

В останній тиждень перед виборами Президента України з різних джерел лунають заяви про можливі фальсифікації на виборах 17 січня.

У понеділок голова СБУ Валентин Наливайченко повідомив, що викрита низка спроб порушення виборчого законодавства, а в МВС повідомили, що за фактами порушення виборчого законодавства відкрили 20 справ.
XS
SM
MD
LG