Доступність посилання

ТОП новини

Посол Грузії «здивований» відмовою ЦВК зареєструвати грузинських спостерігачів


Посол Грузії в Україні Григол Катамадзе висловив здивування відмовою Центральної виборчої комісії зареєструвати спостерігачів від Грузії на президентських виборах в Україні 17 січня. За його словами, поки що немає офіційної відповіді ЦВК про причину відмови. «Я сподіваюся, що ми офіційну відповідь все ж таки одержимо», – додав посол.

Відповідаючи на запитання, чому Грузія вирішила надіслати так багато спостерігачів, Катамадзе відповів: «Це було наше побажання. Україна – величезна країна, велика кількість виборчих дільниць. Щоб максимально охопити всю країну, було ухвалене рішення направити максимальну кількість спостерігачів».

За словами посла, на минулих президентських виборах в Україні було приблизно 500 спостерігачів від Грузії.

На запитання, чи буде Грузія звертатися в міжнародні організації у зв’язку з відмовою зареєструвати спостерігачів, дипломат сказав, що не готовий відповісти доти, поки не буде офіційного повідомлення про відмову в реєстрації.

Вчора Центральна виборча комiсiя не змогла ухвалити рiшення про реєстрацію понад двох тисяч міжнародних офiцiйних спостерiгачiв вiд Грузiї на виборах Президента України. За проект постанови про реєстрацiю такої кiлькостi спостерiгачiв вiд Грузiї на засiданнi ЦВК у понедiлок проголосували лише семеро членiв Центрвиборчкому з десяти присутнiх. Для результативного голосування необхiдно щонайменше вiсiм голосiв.

Член ЦВК Юлiя Швець повiдомила, що вчора закiнчився останнiй термiн реєстрацiї мiжнародних офiцiйних спостерiгачiв. Водночас голова ЦВК Володимир Шаповал не виключив, що грузинські спостерiгачi можуть бути зареєстрованi для спостереження за голосуванням у можливому другому турi – 7 лютого.
XS
SM
MD
LG