Доступність посилання

ТОП новини

Після виплати зарплат «Міськелектротрансу» метро в Харкові будуватимуть у кредит


Як заявив сьогодні міський голова Харкова Михайло Добкін, міськрада вже обговорює питання про можливість отримання банківського кредиту, а також планує домогтися виплати боргів орендаторами землі.

«Ми розмовляємо сьогодні з одного боку про можливість отримання кредиту для будівництва, щоб перекрити ті місяці, які, на жаль, держава метро не фінансує. З іншого боку, будемо працювати з прокуратурою на предмет отримання тих грошей, які нам рішенням судів повинні виплатити комерційні структури, які вчасно не розрахувалися за використання харківської землі», – сказав Добкін.

Усього, за словами Добкіна, на продовження робіт із будівництва метро у лютому та березні Харкову потрібно близько 30 мільйонів гривень.

Напередодні міськрада вирішила направити гроші, зарезервовані під будівництво метро (28 мільйонів гривень) на виплату боргів із зарплати працівникам «Міськелектротрансу», яким винні гроші за останні півроку, і запевнила, що будівництво підземки не припинятимуть.

У понеділок співробітники підприємства оголосили страйк. Сьогодні одне з депо погодилось вийти на роботу і вивело на маршрути трамваї, що обслуговують центр міста та один зі спальних районів. Решта співробітників обіцяють страйкувати доти, поки не будуть виплачені гроші. Зарплату їм обіцяють сьогодні увечері.
XS
SM
MD
LG