Доступність посилання

ТОП новини

Підозрюваному у воєнних злочинах Шешелю можуть дозволити звертатись до виборців


Секретаріат Трибуналу в Гаазі з питань воєнних злочинів у колишній Югославії розглядає рішення за клопотанням лідера сербських ультра-націоналістів Воїслава Шешеля, який перебуває під слідством і вимагає, щоб йому дозволили звертатися до виборців у телефонній конференції із місця ув’язнення – напередодні місцевих місцевими виборів у місті Одзаці, що у сербському краю Воєводина.

Однак, як повідомила представниця Трибуналу Нерма Єлашич, йдеться про приватну кореспонденцію між обвинувачуваним Шешелем та секретаріатом Трибуналу, тому наразі про рішення нічого не відомо.

Воїслав Шешель уже майже сім років поспіль очолює партію з Гааги, зв’язуюючись із своїми соратниками з телефонного переговорного пункту у слідчому ізоляторі Схевенінген, де він перебуває. Через свої дії Шешель кілька разів зазнавав санкцій трибуналу. Лідер сербських ультра-націоналістів звертався неодноразово до суду за дозволом про повернення до політичного життя.

Якщо такий дозвіл не нададуть, Шешелеві буде важко відновити свої позиції, які він та його партія мали до від’їзду його до Гааги.
XS
SM
MD
LG