Доступність посилання

ТОП новини

Суд скасував попередження ЦВК Ющенкові за адмінресурс


Київський апеляційний адміністративний суд у четвер повністю задовольнив позов кандидата на Президента Віктора Ющенка до Центральної виборчої комісії, повідомив сайт Ющенка як кандидата.

Рішенням суду визнано протиправною та скасовано постанову ЦВК від 9 січня 2010 року, якою кандидатові Ющенку оголошували попередження за залучення та використання для проведення передвиборної агітації підлеглих йому осіб та ресурсів за місцем роботи, мовиться в повідомленні.

Як сказав про це рішення уповноважений представник Віктора Ющенка в ЦВК, народний депутат Андрій Парубій, суд визнав звинувачення Центрвиборчкому необґрунтованими. «Ми вкотре довели, що рішення ЦВК було політичним», – заявив він.

9 січня Центральна виборча комісія винесла попередження кандидатові на Президента і нинішньому Президентові Віктору Ющенкові за використання ефірного часу державного телеканалу «УТ-1» під час його робочих поїздок Україною для передвиборчої агітації.

У ЦВК звернули увагу, що цей телеефір був призначений для висвітлення діяльності Ющенка як голови держави, але був використаний для агітації за себе і проти інших кандидатів на виборах Президента.

Крім того, в Центрвиборчкомі вирішили, що й наради Президента з представниками місцевих адміністрацій Ющенко теж використовував для ведення передвиборної агітації.

Раніше, 24 грудня, ЦВК виносила подібне попередження іншому кандидатові при владі, Прем’єр-міністрові Юлії Тимошенко, «за залучення для передвиборної агітації підлеглих, службового транспорту та інших ресурсів за місцем роботи». Тоді ЦВК визнала неправомірними дії голови уряду, коли вона під час однієї з робочих поїздок по Україні вела передвиборну агітацію.

Але вже 28 грудня в Блоці Юлії Тимошенко повідомили, що той самий Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив її позов і скасував попередження.
XS
SM
MD
LG