Доступність посилання

ТОП новини

Кримінальна справа про Голодомор: на що звернути увагу? Яка найголовніша стратегічна помилка Юлії Тимошенко? (Огляд преси)


Київ – На шляху до здобуття влади кандидати на пост Президента роздають щедрі обіцянки. Але чи не вийде так, що черговий переможець згодом розповідатиме, що для втілення задуманого в нього не вистачило влади? Саме тому напередодні президентських виборів газета «Голос України», аналізує передвиборні програми щодо того, якою б кандидати хотіли бачити організацію влади в державі: парламентсько-президентську, президентсько-парламентську чи суто президентську або парламентську? Аналіз програм – в статті «Кандидатські дисертації» на тему «Як нам організувати владу».

Організатори Голодомору – масового вбивства «в ім'я комунізму» засуджені, попереду – відновлення гідного життя для нащадків потерпілих. Утім, як пише газета «Україна молода», є чимало спекуляцій на цій темі, тому громадськості варто звернути увагу на три моменти. По-перше, ця кримінальна справа має суто правовий вимір, а не політичний. По-друге, висновки досудового слідства оцінені прискіпливо, і вони базуються на глибокому матеріалі. По-третє, і душі жертв, і народ давно чекали на відповідний висновок у цій справі. Заголовок статті «Вирок голоду».

Газета «День» у рубриці «Подія тижня» пропонує коментарі експертів щодо звинувачення Апеляційного суду Києва організаторам геноциду в Україні. Зокрема, Ігор Юхновський вважає це рішення однією з найвизначніших подій за всю історію незалежної України. Інший експерт – Ігор Чубайс також вважає рішення України повністю обґрунтованим і правильним. І сподівається, що новообраний президент України дотримуватиметься нинішньої позиції щодо Голодомору».

Після свят почастішали публічні виступи Юлії Тимошенко щодо фальсифікацій результатів виборів. Це, на думку журналістів «Газети по-українськи», засвідчує, що ситуація розвивається за несприятливим для чинного прем’єра сценарієм. Газетярі вважають, що Юлія Тимошенко допустила низку стратегічних помилок. Головна з яких - вона ризикнула піти на вибори у статусі високопосадовця. Однак треба визнати, наголошує видання, якщо переможе Віктор Янукович, то це буде не його перемога, це буде програш Юлії Тимошенко. Стаття називається «Вона сама загнала себе в глухий кут».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG