Доступність посилання

ТОП новини

Європарламент не підтримує жодного з кандидатів на Президента – Сівец


Європейський парламент не має наміру підтримувати жодного з кандидатів на Президента України, заявив віце-президент Європарламенту Марек Сівец.

Відповідаючи на запитання про те, чи має намір Європарламент підтримати кого-небудь із кандидатів, пам’ятаючи той факт, що в 2004 році ця європейська інституція виступила із заявою про невизнання результатів другого туру голосування, Сівец заявив: «Була інша ситуація: у 2004 році ми підтримали незалежні вибори, а не конкретного кандидата. Після цього минуло кілька виборів, які були вільними і справедливими. Тому зараз ми не говоримо про кандидатів, ми говоримо про демократичний процес. Звичайно, немає жодної підтримки жодному з кандидатів – я не можу сказати, що Європейський Союз і Європейський парламент підтримують кого-небудь із кандидатів».

Водночас віце-президент Європарламенту закликав українців уважно придивитися до кандидатів і «не зробити помилки» в своєму виборі.

«Слухайте уважно, що кандидати обіцяють, і питайте з того, хто переможе, як вони виконуватимуть ці обіцянки. Думайте про майбутнє, не думайте про минуле. Минуле це те, що важливе, але важливіше те, що трапиться в Україні в найближчих п’ять років. Я думаю, що важливо побачити, хто із кандидатів дає більше надії, і який кандидат дає більше надії на процвітання для мене і моїх дітей. Я скажу, що вільні та справедливі вибори – необхідність, але на цих виборах ви, українці, оберете того, хто поведе Україну на п’ять років», – сказав Сівец.

Сьогодні в Україні останній день передвиборної агітації. Вибори Президента відбудуться в неділю 17 січня.
XS
SM
MD
LG