Доступність посилання

ТОП новини

На Львівщині проголосували майже 16% виборців, на Тернопільщині – на 3% менше


Усі більше ніж дві тисячі виборчих дільниць Львівської області відкрилися вчасно, повідомляє кореспондент Радіо Свобода. Уже на 13 годину завершилось голосування у двох виправних колоніях області. Через годину усі п’ять тисяч засуджених зроблять свій вибір.

Натомість на Тернопільщині п’ять дільниць почали працювати із запізненням через те, що члени виборчої комісії викреслили зі списку одного з кандидатів у Президенти. Правоохоронні органи проводять розслідування цієї справи.

Опівдні у Львівській області проголосували майже 16 % виборців, у Тернопільській – на 3% менше.

Пожвавлення на дільницях очікують після богослужінь, адже в неділю люди в цьому регіоні традиційно спершу йдуть у церкву.

Більше 70 тисяч виборців Львівщини, а це близько 4 % від загальної кількості, голосуватимуть вдома. Члени виборчих комісій не вимагають пред’являти медичні довідки.

Як і прогнозувалось громадськими організаціями, найбільше непорозумінь виявилось у день голосування з неточними даними у списках виборців. Так, за даними Комітету виборців у Львівській області, у Львові не внесені у списки мешканці цілих житлових будинків, подібна ситуація і в багатьох галицьких селах.

Громадська мережа «Опора» поінформувала Радіо Свобода, що 5% виборців завчасно перевірили свої дані у списках, а багато не могли цього зробити, тому що на дільницях не працюють телефони. Внесено у списки і чимало людей, які померли. Не зможуть вперше проголосувати у своєму житті молоді люди, яким виповнилось 18 років.

Найбільш активними у голосуванні є люди пенсійного віку. А 105-літня мешканка Кременецького району, що у Тернопільській області, Валентина Скалій самостійно прийшла на дільницю, щоб зробити свій вибор на користь одного з кандидатів.

За виборами у Львівській області стежать 1300 спостерігачів. Наразі, за їхніми оцінками, вибори проходять спокійно.
XS
SM
MD
LG