Доступність посилання

ТОП новини

Міліція посилює охорону порядку у зв’язку з підрахунком голосів на виборах


По всій Україні із сьогоднішнього вечора та впродовж ночі за рахунок резерву посилюється патрулювання та охорона громадського порядку у зв’язку із підрахунком голосів виборців на виборах Президента та доставкою бюлетенів до окружних виборчих комісій.

Про це повідомив керівник Департаменту громадської безпеки МВС України Володимир Маєвський.

«Враховуючи вечірній час, нами посилюється по всій Україні на вулицях, громадських місцях, біля виборчих дільниць за рахунок патрульної служби внутрішніх військ, «Беркуту» охорона громадського порядку з числа тих, хто знаходився в резерві», – сказав він.

За словами Маєвського, міліція продовжує працювати в посиленому режимі, враховуючи досвід попередніх виборчих кампаній.

Зокрема, у Києві охорону громадського порядку забезпечуватимуть понад 300 патрулів, а в цілому по Україні – понад сім тисяч.

Водночас, як повідомив правоохоронець, наразі понад 70 тисяч працівників правоохоронних органів продовжують нести службу біля виборчих дільниць.

Тим часом, за словами Маєвського, станом на 18:00 недiлi мiлiцiя зафiксувала понад 50 порушень виборчого законодавства. Найбiльше порушень зафіксували в Києвi, Криму, Донецькiй, Луганськiй, Волинськiй, Чернiгiвськiй, Днiпропетровськiй, Хмельницькiй i Черкаськiй областях, повідомили в МВС.

За словами Маєвського, найбiльше порушень виборчого законодавства пов’язано зi спробою винесення бюлетенiв за межi виборчих дільниць. Крiм того, зафiксовані факти хулiганства i чотири спроби пiдкупу виборцiв.

Порушено одну кримiнальну справу у зв’язку з побиттям спiвробiтника мiлiцiї на дiлянцi в Тернопiльськiй областi, розповiв начальник департаменту МВС.

Дільниці мають закритися о 20:00.
XS
SM
MD
LG