Доступність посилання

ТОП новини

Виборцям у Римі та Неаполі не вистачило бюлетенів


У Римі на закордонній виборчій дільниці номер 34 не всі охочі змогли проголосувати через нестачу виборчих бюлетенів. Як повідомив Радіо Свобода член виборчкому Олесь Городецький, близько 200 громадян, які не стоять на консульському обліку, змушені були залишити виборчу дільницю, не проголосувавши. Бюлетенів вистачило на 628 виборців. В італійській столиці офіційно проживають майже сім тисяч українців.

Напередодні виборів, пояснив пан Городецький, римський виборчком звертався до ЦВК України з проханням надіслати додаткову кількість бюлетенів, але відповіді не отримали.

«За брамою консульства італійці сміються з нас: раз на п’ять років приїхала проголосувати за президента і немає бюлетенів. Кому це вигідно і хто це так навмисно зробив там у Києві?» – заявила Радіо Свобода уродженка Тернополя, яка мешкає в Римі.

Критична ситуація з нестачею бюлетенів була і в Неаполі на закордонній виборчій дільниці 36. За словами голови виборчкому Наталії Трибошук, ЦВК вчасно не надіслала додаткових бюлетенів.

В Італії на трьох виборчих дільницях Рима, Мілана та Неаполя проголосували майже 1,2 тисячі громадян. За різними даними, на Апеннінах проживає від 200 до 600 тисяч українців.
XS
SM
MD
LG