Доступність посилання

ТОП новини

Суд залишив без розгляду позов голови Харківської ОДА до міської ради


Дзержинський районний суд Харкова ухвалив рішення залишити без розгляду позов голови облдержадміністрації Арсена Авакова про визнання протиправної бездіяльності міської ради, яка не вжила заводів зі зняття у встановлений законом термін передвиборної агітації кандидата на посаду Президента України Віктора Януковича.

Відмову в розгляді позову суддя Сергій Лазюк мотивував тим, що подібний позов мав бути поданий не пізніше 24 години суботи, 16 січня – доби, що передує дню голосування.

«Днем голосування є 17 січня 2010 року (початок 08:00), а відповідно до частини 17 статті 64 закону «Про вибори Президента України» встановлено обов'язок для служб місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування зняти передвиборні агітаційні матеріали з 24 години останньої п’ятниці, що передує дню виборів, тобто позивач мав можливість виявити з вказаного часу, як він зазначає, бездіяльність відповідача, та звернулися до суду у встановлені законом терміни», – йдеться в рішенні суду.

Рішенням суду, як повідомляє прес-служба обласної адміністрації, Арсен Аваков був здивований. «Виходить приблизно наступна парадоксальна ситуація – приходьте вчора, коли сьогодні у вас порушення», цитує Авакова прес-служба обласної адміністрації.

За словами голови ОДА, найближчим часом його юристи подаватимуть апеляцію до Апеляційного суду.

Тим часом, у виборчому штабі Віктора Януковича заявили, що до незаконної агітації відношення не мають. Агітматеріали з вулиць Харкова мала прибрала рекламна агенція, яка їх розміщувала згідно із договором, наголосили у штабі.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, суддя Дзержинського райсуду Харкова Сергій Лазюк відомий своїми рішеннями на користь міської влади. У 2007 він залишив чинними комунальні тарифи, підвищення яких оскаржувала група харків’ян, в 2008-му закрив провадження у справі про вживання та зберігання міським головою та секретарем міськради наркотиків, переданої до суду правоохоронцями.
XS
SM
MD
LG