Доступність посилання

ТОП новини

Прокуратура порушила справу за фактом вибуху в лiкарнi Луганська


Прокуратура Луганської областi порушила кримiнальну справу за фактом порушення вимог законодавчих актiв про охорону працi службовими особами Луганської мiської багатопрофiльної лiкарнi №7, якi призвели до загибелi людей.

Як повiдомили в прес-службi відомства, кримiнальну справу порушили за ознаками злочину, передбаченого частиною другою статті 271 Кримiнального кодексу України, яка передбачає покарання у виглядi позбавлення волi термiном до семи рокiв.

Як повідомила прем’єр Юлія Тимошенко, яка перебуває в Луганську, зараз під завалами можуть перебувати ще 6-8 людей.

Голова уряду також заявила, що вибух у лікарні в Луганську стався через халатність працівників під час транспортування кисневого балона.

Крім того, як повідомила Тимошенко, Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні 18 січня виділив з резервного фонду 20 мільйонів гривень на ліквідацію наслідків вибуху в Луганську. Гроші підуть на надання допомоги потерпілим, для відновлення лікарні й закупівлі нового обладнання.

Три людини загинули внаслідок вибуху, що стався сьогодні вранці в лікарні Луганська. За попередніми даними, вибухнув кисневий балон. Внаслідок цього відбулося руйнування несучих конструкцій перекриття 5, 4, 3 і 2-го поверхів.

XS
SM
MD
LG