Доступність посилання

ТОП новини

За рахунок чиїх виборців сподіваються перемогти Юлія Тимошенко та Віктор Янукович? Від чого отруюються українці? (Огляд преси)


Київ – Перед другим туром президентських виборів Юлія Тимошенко та Віктор Янукович боротимуться за голоси насамперед прихильників Сергія Тігіпка, стверджує «Газета по-українськи». Експерти видання зазначають, що за рахунок залякувань образом Януковича, чинний прем’єр знайде аргументи для виборців Тігіпка, аби ті підтримали її. Однак наразі їхні шанси на перемогу рівні, зазначає видання.

У штабі Віктора Януковича теж не спочивають на лаврах, інформує газета «Україна молода». Зокрема, регіонали, розраховують на голоси Володимира Литвина. Їхній аргумент – в разі обрання Віктора Януковича президентом дострокових парламентських виборів не буде. Докладніше про торги розповідається у статті «Виборці недолюбили – фаворити обцілують».

Якщо переможе Віктор Янукович, то Юлію Тимошенко «підуть» у відставку і змусять перейти в опозицію. Коли ж Юлія Володимирівна сяде в президентське крісло, то Партія регіонів у своєму теперішньому вигляді припинить існування і розколеться на кілька угрупувань. Проблема в тому, що зміни стосуватимуться лише політичних реалій. Відносно ж економіки і соціальної ситуації, то виборців чекає сумна реальність. В цьому переконаний дописувач газети «День». Його прогнози – в статті «Хоч як це сумно, з демократією все гаразд».

Останнім часом в Україні побільшало випадків отруєння людей засобами захисту рослин від шкідників. Як стверджує газета «Вечірній Київ», через недосконалість законодавства українці не знають, що купують. Безконтрольне застосування пестицидів досягло небезпечних масштабів. Фахівці говорять уже не лише про екологічні катаклізми, а й про загрозу життю більшості українців. Докладніше про це розповідається в матеріалі «Смертельні пестициди».

Незважаючи на те, що бюджет-2010 так і не був ухвалений, Українці зустріли Новий рік зі збільшеними соціальними стандартами і соціальними пільгами. Про те, що таке соціальна пільга, як вона застосовується і яким буде її розмір в 2010 році розповідає газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG