Доступність посилання

ТОП новини

Україна опустилася на 162-ге місце у рейтингу економічних свобод


Україна посідає 162-ге місце в рейтингу економічних свобод серед 183 країн світу, мовиться в дослідженні, проведеному американською дослідницькою організацією Herіtage Foundatіon та газетою Wall Street Journal. Минулого року Україна посідала 152-ге місце.

Серед європейських країн, за цим рейтингом, Україна посідає останнє місце.

«Україна почала деякі значні структурні реформи, щоб посилити свою економічну базу, та досягла щорічного росту в п’ять відсотків протягом останніх п’яти років. Серед позитивних кроків – запровадження конкурентних податкових ставок та вступ до Світової організації торгівлі», – заявляють дослідники.

Водночас вони наголошують, що у своєму переході до більших економічних свобод Україна все ж таки відстає від інших європейських країн, зокрема, у сфері створення сприятливого підприємницького клімату та боротьби з корупцією.

«Прогрес у питанні приватизації та привабленні іноземних інвестицій був повільним. Регуляторні та правові рамки залишаються неефективними та обтяжливими. Бюрократичні перешкоди ускладнюють багато комерційних операцій та створення бізнесу. Судовій системі бракує незалежності та повноважень, а юридичні процедури зазвичай корумповані», – мовиться в дослідженні.

Найбільше економічної свободи, за рейтингом, як і раніше, в Гонконгу та Сінгапурі. Далі в списку Австралія, Нова Зеландія, Ірландія, Швейцарія. Канада та США посідають, відповідно, сьоме і восьме місця.

Найменше економічних свобод – у Зімбабве та Північній Кореї.
XS
SM
MD
LG