Доступність посилання

ТОП новини

Хто переможе – Юлія Тимошенко чи Віктор Янукович? І що зміниться в Україні після перемоги одного з них? (Огляд преси)


Київ – У разі перемоги чи то Віктора Януковича чи Юлії Тимошенко Україні нічого хорошого не світить. Або як специфічно формулює майбутнє країни дописувач газети «Україна молода» – «фігня». Саме це слово в подальшому і є ключовим в статті. Для автора головним загрозливим елементом будучності є, з одного боку, ходіння строєм і ухвалення Закону «Про Правду», з іншого – «узаконене русотяпство».

Однак, окрім примарних варіантів путчу чи зриву виборів, альтернативи перемозі одного з двох кандидатів немає. Тож, боротьба буде запеклою, оскільки обоє кандидатів мають останній шанс: за п'ять років Тимошенко остаточно випаде з категорії «привабливої сексі-вумен», а Януковичу на зміну «прийде який-небудь Тігіпко». Тому замість того, аби брати участь у боротьбі двох хвороб за організм, сподіваючись на те, що одна з них менш смертельна, є сенс почати лікуватись від обох уже зараз. Як саме – розповідається у статті «Маніфест другого туру».

Чи наздожене Тимошенко Януковича? Це, як стверджує газета «День», на сьогодні найактуальніше запитання. 10-відсотковий розрив нависнув, як дамоклів меч. У БЮТі бадьоряться, обіцяють об’єднання «демократичного» електорату, але демонструвати нестримний оптимізм стає все важче, переконані журналісти. Насправді ж, до Юлії Тимошенко багато запитань. Перше, це її список, в якому знайшлося місце такому персонажу, як Лозинський. Але при цьому її команда не висловилася за визнання Південної Осетії та Абхазії, як це зробив Віктор Янукович.

Перевага Януковича на виборах в Україні може бути ілюзією, переконує «Газета по-українськи». Отримати більш як 40 % йому не дає «високий рівень недовіри». Тож політичні таланти та гострі інстинкти Тимошенко дають їй перевагу, зазначає видання.

На сьогодні в Україні все помітнішою проблемою стає демографічна ситуація. Йдеться про негативну динаміку народжуваності та смертності, а також мінусове сальдо міграції. Згідно з останнім прогнозом ООН до 2050 року населення України може скоротитися майже вдвічі, з 46 до 26 млн. чол. І саме трудова міграція відіграє провідну роль у даній проблемі. Адже сьогоднішня Україна – міграційний донор, а не міграційний реципієнт. Про це наголошує газета «Голос України» у статті «Державна політика в галузі трудової міграції потребує вдосконалення».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG