Доступність посилання

ТОП новини

Парламент обмежив продаж і споживання пива й слабоалкогольних напоїв


Верховна Рада України внесла зміни до низки законодавчих актів щодо обмеження споживання і продажу пива та слабоалкогольних напоїв. За ухвалення в цілому відповідного закону проголосували 359 народних депутатів з 437 зареєстрованих в сесійній залі.

Документ визначає поняття «слабоалкогольні напої» та забороняє їх вживання там, де заборонене споживання алкогольних напоїв і тютюнових виробів, зокрема, в установах охорони здоров’я й навчальних установах, у громадському транспорті, установах культури, у закритих спортивних приміщеннях і місцях проведення масових заходів, ліфтах і таксофонах, на дитячих майданчиках, приміщеннях органів держвлади й місцевого управління, інших держустановах.

У частині продажу слабоалкогольних напоїв і пива також запроваджуються аналогічні обмеження, які діють для алкоголю й тютюнових виробів. Так, забороняється продаж особам й особами, що не досягли 18 років, у приміщеннях і на території дошкільних, навчальних й установ охорони здоров’я, у приміщеннях спеціалізованих торговельних організацій, які торгують товарами дитячих асортиментів і спорттоварами, у місцях проведення змагань й інших масових заходів, в інших місцях, визначених органами місцевого управління, з торговельних автоматів, полиць самообслуговування і з рук.
XS
SM
MD
LG