Доступність посилання

ТОП новини

Президент Ющенко виступив у Національній опері з нагоди Дня Соборності


Значну частину виступу Віктор Ющенко присвятив результатам першого туру президентських виборів.
Він знову повторив, зокрема, що у другий тур президентських виборів вийшли «неукраїнські» кандидати і закликав демократичні сили об’єднатися для відстоювання демократичних цінностей.

Глава держави наголосив, що перший тур президентських виборів всі визнали чесними й демократичними.
«На жаль, виборець, втомлений постійними політичними чварами й труднощами економічної кризи, повірив популістським обіцянкам. Переконаний: переміг чужий, «неукраїнський проект», і всім нам доведеться дуже скоро це усвідомити», – сказав Ющенко.

Він зауважив, що в державі починається новий політичний етап, і його парадоксальність полягає у тому, що «українці на вільних виборах, по суті, не мають справжнього українського вибору». При цьому Президент вкотре повторив свою тезу, що не бачить особливої різниці між кандидатами Юлією Тимошенко та Віктором Януковичем. «Голосувати за одного – втратити голову, голосувати за другого претендента – не мати серця», – сказав Президент.

Ющенко заявив, що не підтримує політику обох претендентів на найвищий пост, але завжди вітатиме будь-який вибір українського виборця, зроблений 7 лютого.

Він закликав українців усвідомити свою громадянську відповідальність за вибори Президента. «Вільно обираючи антидемократичних лідерів, громадяни можуть позбавити себе і своїх дітей права голосу в майбутньому», – сказав він.

«Якщо втратимо демократію – втратимо Україну», – додав Президент, закликавши всі демократичні сили консолідуватися навколо відстоювання демократичних і національних цінностей.
XS
SM
MD
LG