Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів не схвалює присвоєння Бандері високого звання


Присвоєння провідникові Організації українських націоналістів Степану Бандері звання Героя України в день Соборності України не сприятиме об`єднанню України.

Про це говориться у заяві прес-служби Партії регіонів.

«Це крок до ще більшого розколу країни», – вважають там.

Партія регіонів вимагає змінити нагородну політику Президента України.

«Глава держави в цьому питанні теж має бути Президентом всієї України, а не якоїсь однієї її частини. Ми повинні робити все, щоб зближувати регіони, зближувати людей, а не кидати в народ нові камені розбрату», – заявляють в Партії регіонів.

22 січня Президент України Віктор Ющенко заявив про присвоєння звання Героя України провідникові ОУН Степанові Бандері.

Про підписання відповідного указу він сказав, виступаючи з промовою з нагоди Дня Соборності в Національній опері України.

В інтерв’ю Радіо Свобода онук діяча, Степан Бандера, назвав час нагородження «найбільш оптимальним ваірантом», бо Президент вирішив це зробити поза рамками політичної виборчої кампанії.

«Хоча для мене це була несподіванка, але Президент, я думаю мудро вчинив в цьому плані, бо міг це зробити раніше, але це би сприйнялося як спроба завоювати виборця, а це він зробив як Президент», – сказав онук.

Онук Бандери відкидає заяву прес-служби Партії регіонів про те, що визнання Степана Бандери Героєм України є ще одним кроком до розколу української держави.такі висновки. За його словами, нещодавно він пропонував цій політчиній силі провести просвітницьку кампанію про дільяність родини Бандери, але отримав відмову.

«Наскільки я розумію, то там немає зацікавлення, щоб сприяти порозумінню. На превеликий жаль, існує багато міфів, які далі озвучують певні полтики, це міфи з радянських часів», – сказав він.
XS
SM
MD
LG