Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко: заклик Ющенка голосувати проти всіх – це «зрада України»


«Гасло Віктора Анрійовича: голосуйте проти всіх або не ходіть на вибори, бо два кандидати однакові – це найбрутальніша, найцинічніша технологія, яка, по суті, є зрадою України», – сказала Тимошенко.

Кандидат у на посаду Президента, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко розцінює заяву Президента України Віктора Ющенка із закликом до виборців голосувати у другому турі проти всіх – як зраду України.

Про це Тимошенко заявила в суботу у Бучі Київської області.

«Гасло Віктора Андрійовича: голосуйте проти всіх або не ходіть на вибори, бо два кандидати однакові, – це найбрутальніша, найцинічніша технологія, яка, по суті, є зрадою України», – сказала Тимошенко.

Вона зауважила, що не очікувала від Ющенка такої поведінки, оскільки у 2004 році підтримала його на президентських виборах, відмовившись від своїх амбіцій на користь проведення змін в Україні.

«Ніколи не можна було очікувати, коли я з ним поряд стояла у 2004 році і коли він говорив, що Янукович – це бандит, який мусить сидіти в тюрмі, то тепер він вважає, що ми однакові. Так чому ж тоді Янукович біля нього там не стояв і чому з ним не виборював право України будувати своє життя?» – риторично запитала вона.

Тимошенко нагадала, що не вносила кандидатуру лідера Партії регіонів Віктора Януковича на посаду Прем’єр-міністра і не підписувала з ним меморандумів та універсалів. «Це робили інші люди, тому вони однакові», – вважає кандидат на посаду Президента.

«У мене до вас велике прохання: не сприймайте технологію голосування проти всіх або непохід на вибори, які Президент країни буде зараз проголошувати по всіх каналах телебачення. Він поїде зараз по країні – він відпрацьовує на Януковича», – наголосила Тимошенко.

Безсмертний назвав слова Тимошенко щодо заяви Ющенка пересмикуванням

Голова Центрального виконкому «Нашої України» Роман Безсмертний спростував заяву кандидата на посаду президента України, Прем’є-міністра Юлії Тимошенко про те, що Президент Віктор Ющенко закликає людей не голосувати за жодного кандидата у другому турі і залишитися вдома.

Про це він заявив в ефірі «5-го каналу».

Безсмертний назвав таку заяву Тимошенко «пересмикуванням».

За його словами, «по-перше, Президент наголосив на тому, що необхідно прийти на дільниці, а по-друге, проголосувати за одного з кандидатів або в інший спосіб висловити своє волевиявлення».

«Вибори – це не тільки право, а й обов’язок та відповідальність кожного громадянина за зроблений вибір», – зауважив Безсмертний.

Також він повідомив, що таку ж позицію щодо другого туру президентських виборів висловила і партія «Наша Україна».

«Ви можете ознайомитися із заявою партії стосовно другого туру виборів», – сказав він.

Безсмертний також наголосив, що слова глави держави «вибори без вибору» стосувалися оцінки кандидатів, які вийшли до другого туру.

Ющенко у другому турі президентських виборів проголосує проти обох кандидатів

Чинний Президент України Віктор Ющенко у другому турі президентських виборів проголосує проти обох кандидатів – Віктора Януковича і Юлії Тимошенко.

Про це Ющенко заявив на ток-шоу «Велика політика» на телеканалі «Інтер».

«Моя галочка буде стояти у третій колонці», – сказав Ющенко.

Коментуючи результати першого туру виборів, він зазначив, що програла «не та система цінностей, з якою я виходив п’ять років тому в якості Президента», а виграв популізм, численні обіцянки кандидатів, які зрештою вийшли до другого туру.

«Виграла не стратегічна політика, а політика на короткий сезон», – резюмував Президент.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG