Доступність посилання

ТОП новини

Обравши Януковича, ми матимемо Ющенка, а обираючи Тимошенко, ми дістанемо Піночета – Чорновіл


Народний депутат України Тарас Чорновіл, виступаючи в ефірі Радіо Свобода, заявив, що «обравши Януковича, ми оберемо, в принципі, на другий термін Ющенка з усіма проблемами: з проблемою Тимошенко, з проблемою голодних ротів любих друзів, з проблемою маніловщини і бажанням втекти на пасіку. Хоча, обираючи Тимошенко, з другого боку, ми обираємо Піночета, авторитарний режим обираємо, свідомо обираємо. І маємо вибрати, чи ми хочемо за авторитаризм голосувати, чи ми хочемо голосувати за повний хаос».

За словами Чорновола, «за всією логікою, мав би бути Янукович Президентом. Набрати ті голоси, яких бракує Юлії Тимошенко важко... Якщо вона зможе мобілізувати західний електорат, тоді в неї шанси з’являються».

Водночас, Чорновіл не береться сказати, хто буде Президентом.

«Це, мабуть, перші вибори, які я не берусь прогнозувати і саме через одну калькуляцію, яка для мене є дуже проблемною, – це, дійсно, виборці Тігіпка», – заявив Чорновіл.

«Якщо Юля Тимошенко збирається апелювати до виборців Тігіпка, зокрема на Півдні України (а Південь буде вирішувати долю цих виборів у другому турі) з «тигрюлями», з «Україною в серці», зі співаками попсовими, то нічого вона там не отримає. Вони ж проголосували за Тігіпка через те, що він розмовляв з ними, як мудра людина розмовляє з мудрими людьми», – вважає народний депутат.

На переконання Чорновола, «головна проблема вибору Януковича – вона (Тимошенко) залишається Прем’єр-міністром. А це буде вирок Януковичу. Вони посваряться, коли він стане Президентом ще більше, ніж тоді, коли він ним не стане. І для Партії регіонів його президентство набагато ризикованіше», – сказав в ефірі Радіо Свобода Тарас Чорновіл.
XS
SM
MD
LG