Доступність посилання

ТОП новини

Передвиборні баталії в поліграфкомбінаті


Співробітники міліції затримали 22 осіб за непокору під час силових дій, що відбувалися в поліграфічному комбінаті «Україна», повідомив міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

За його словами, 18 із них представилися помічниками й охоронцями народних депутатів, ще двоє – співробітниками охорони полiграфкомбiнату. «Їм висунуте обвинувачення в непокорі міліції. Усі вони затримані. Справа передана в суд», – сказав Луценко.

Розповідаючи про події, якi передували блокуванню роботи пiдприємства, міністр заявив, що кiлька днiв тому заступник мiнiстра фiнансiв представив нового директора полiграфкомбiнату, а пiсля цього депутати Партiї регiонiв заявили про спроби фальсифiкацiї при виготовленнi бюлетенiв.

«Це суцiльна маячня. ЦВК навiть не ухвалювала рiшення про завершення першого туру та призначення другого туру виборiв i не визначила форми самих бюлетенiв: про можливий друк бюлетенiв сьогоднi-завтра не може йтися», – заявив глава МВС.

У цi вихiднi, розповiв мiнiстр, група депутатiв, використовуючи свої зв’язки, проникла на територiю пiдприємства і фактично блокувала роботу новопризначеного директора. Луценко повiдомив, що в понедiлок близько 6:00 по лiнiї 102 до мiлiцiї надiйшло повiдомлення вiд представника пiдприємства про те, що невiдомi особи перешкоджають роботi полiграфкомбiнату – 20 людей заблокували вхiд.

«У цьому випадку ми вбачаємо грубе використання депутатського iмунiтету для захоплення примiщення та блокування роботи підприємства», – заявив Луценко.

22 січня депутат від Партії регіонів Василь Грицак заявив про нібито плани прем’єра Юлії Тимошенко зірвати проведення другого туру виборів Президента шляхом зміни керівництва поліграфкомбінату «Україна».

На цьому підприємстві друкуються виборчі бюлетені.

Прокуратура порушила справу за фактом захоплення поліграфкомбінату «Україна»

Органи прокуратури порушили кримінальну справу за фактом захоплення поліграфічного комбінату «Україна». Про це повідомив представник Генеральної прокуратури.

За його словами, порушені дві справи: за статтею 341 (захоплення державних або громадських будинків чи споруд) і статтею 365 (перевищення влади або службових повноважень) Кримінального кодексу.

Зі свого боку, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко повідомив, що він одержав інформацію про порушення двох кримінальних справ стосовно міліціонерів, які за його словами, припинили захоплення підприємства.

Ющенко: регіонали захопили кабінет директора поліграфкомбінату «Україна»

Президент Віктор Ющенко заявляє про захоплення п’ятьма депутатами Верховної Ради від фракції Партії регіонів кабінету директора поліграфічного комбінату «Україна». Про це він сказав, відкриваючи засідання Ради національної безпеки й оборони.

«П’ять народних депутатів від Партії регіонів на знак протесту (проти призначення нового керівника) захопили кабінет директора. З ними присутні ще 20 людей», – сказав Ющенко.

За його словами, кілька днів тому Кабінет Міністрів змінив статут цього підприємства і призначив нового керівника, що не має доступу до роботи із секретними документами і не може виконувати свої повноваження.

Ющенко розкритикував це рішення уряду, зазначивши, що воно не посилює довіру до цієї структури перед президентськими виборами.

Водночас, за словами глави держави, він не розділяє той спосіб протесту, який вибрали депутати від Партії регіонів. Президент закликав відновити нормальний режим роботи підприємства, яке має друкувати виборчі бюлетені.

Сьогодні вранці поліграфкомбінат «Україна» у Києві зазнав нападу. Група людей намагалася увійти до приміщення комбінату, а після того, як це їм не вдалося, невідомі розбили шибки на першому поверсі, через які вони й увійшли до будівлі.

22 січня Партія регіонів заявила про «незаконні дії з боку Кабінету Міністрів» щодо зміни керівництва поліграфічного комбінату «Україна» з метою друку додаткових 1,5 мільйона бюлетенів в інтересах кандидата на посаду Президента Юлії Тимошенко. Партія регіонів заявляє, що Київський окружний адміністративний суд заборонив Кабінету Міністрів уживати які-небудь дії зі зміни керівництва поліграфкомбінату.

У БЮТ назвали ці заяви провокацією. Крім того, міністр внутрішній справ Юрій Луценко заявив, що ситуація довкола поліграфкомбінату «Україна» «насправді не така, як її спробувала подати Партія регіонів».

«Мова йде не про бюлетені, мова іде про відстоювання бізнесу, близького до цієї партії. Ні про які додаткові тиражі (бюлетенів) мови йти не може», – сказав Луценко. За його словами, «справа в тому, що поліграфкомбінат «Україна», зокрема, друкує паспорти та інші документи суворої звітності для державних потреб».

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG