Доступність посилання

ТОП новини

Юрій Луценко в команді Сергія Тігіпка? Букмекери ставлять на Януковича? (Огляд преси)


Київ – Ще недавно незалежні експерти з гордістю констатували, що українська економіка розвивається за західним зразком, де головну роль у формуванні національного продукту грає споживач. Однак для У країни така модель виявилася дуже ризикованою. Як інформує газета «Ділова столиця», на відміну від західних країн убогий вітчизняний бюджет не дозволив владі підтримати внутрішній попит. Як наслідок, рівень падіння ВВП виявився одним з найвищих не лише в Європі, а й на всьому пострадянському просторі. Тепер місія локомотива економіки знову переходить до промисловців. Про це наголошується в статті «Кінець епохи споживання».

Партія регіонів на чолі з Віктором Януковичем нездатні очолити загальноукраїнський рух України в майбутнє. Тому що вони керуються своїми партикулярними, регіональними, а не державними інтересами. Ніколи частина не може керувати всім цілим без урахування складностей історичного розвитку та особливостей країни. Про це на першій шпальті газети «День» стверджує письменник Юрій Щербак. Стаття називається «Вибір за нами…».

Сергій Тігіпко, який у першому турі президентських виборів здобув третій показник, планує сформувати свою групу вже в нинішній Верховній Раді. Колишній кандидат у президенти не приховує, що провів консультації з трьома людьми із фракції «Наша Україна». Зокрема з двома депутатами з пропрем'єрської частини фракції, ще з одним – пропрезидентську. Як стало відомо журналістам газета «Україна молода», до команди Тігіпка може приєднатися «Народна самооборона» Юрія Луценка. Докладніше про це в статті «Нова орієнтація Луценка?».

Букмекерські контори вже почали прийом ставок на другий тур президентських виборів. Як інформує газета «Діло», поставивши 1 тис. євро на перемогу Віктора Януковича, можна виграти 330 євро, на Юлії Тимошенко – понад 2 тис. евро. Докладніше про політичні ставки через Інтернет розповідається в матеріалі «Букмекери ставлять на Януковича».

Тепер українським і зарубіжним виробникам продуктів харчування не потрібно отримувати сертифікат якості, щоб поставляти свій товар в магазини. Саме зарубіжні підприємства наполягали на відміні сертифікації їх продукції. І головна перешкода для виходу цих виробників на український ринок ліквідована. Багато експертів вважають, що незабаром на вітчизняних полицях може з'явитися ще більше низькоякісної ковбаси, сирів і консервів. Про це попереджує газета «Факти».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG