Доступність посилання

ТОП новини

Екс-суддя Зварич оголосив безстрокове голодування


Колишній голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич оголосив голодування з вимогою публічних вибачень від Президента Віктора Ющенка. Про це йдеться в повідомленні прес-служби його адвокатів.

«Екс-голова Львівського апеляційного адміністративного суду Ігор Зварич 20 січня 2010 року оголосив голодування на знак протесту проти свавілля, беззаконня найвищих посадових осіб: Президента, Генпрокурора і його заступників, голови СБУ», – мовиться в повідомленні.

Зокрема, від Президента він вимагає публічних вибачень за вчинені дії проти нього. Також екс-суддя вимагає відставки Генерального прокурора Олександра Медведька і його заступників Рената Кузьміна й Віталія Щоткіна.

Крім цього Зварич вимагає відставки голови Служби безпеки України Валентина Наливайченка.

«Такi мої дiї обумовленi очевидними i явними беззаконними дiями цих високопосадовцiв до прав людини. Дiйшло до того, що пiсля оголошення про закiнчення розслiдування у моїй справi 30 грудня 2009 року, проведеного з грубими порушеннями вимог КПК, до 20 сiчня менi не надали всiх матерiалiв кримiнальної справи для ознайомлення, що передбачено законодавством», – заявляє Зварич.

Колишнього суддю звинувачують в отриманнi хабарiв в особливо великих розмiрах.

Кримiнальну справу проти нього в груднi 2008 року порушила Генпрокуратура, а на початку березня минулого року його затримали спiвробiтники правоохоронних органiв. Із березня 2009 року екс-суддя перебуває пiд вартою.

Минулого місяця Верховний суд України продовжив до 12 мiсяцiв термiн утримання пiд вартою Iгоря Зварича. Таким чином, колишній суддя перебуватиме пiд арештом до 9 березня 2010 року.
XS
SM
MD
LG