Доступність посилання

ТОП новини

Російські ЗМІ: Білорусь може почати несанкціонований відбір нафти


Білорусь може почати несанкціонований відбір російської транзитної нафти, повідомляють російські інформагентства з посиланням на анонімне джерело, знайоме з перебігом переговорів між Росією і Білоруссю з питань постачання нафти.

«Факт тривалих переговорів говорить про те, що перемовники з обох сторін не враховують того, що на білоруських нафтопереробних заводах запасів нафти залишилося максимально на тиждень. А це означає, що, в разі недомовленості, не можна виключити, що білоруська сторона піде на несанкціонований відбір в частині транзитного обсягу російської нафти», – цитує джерело агентство ІТАР-ТАРС.

Також повідомляється, що російська сторона розглядатиме несанкціонований відбір нафти як розкрадання.

Однак, також повідомляють, що у Москви і Мінська є шанс підписати документ про постачання нафти, хоча переговори, які від учорашнього дня тривають у Москві, йдуть складно.

Білоруський делегацію очолює перший віце-прем’єр Володимир Семашко, російську сторону представляють віце-прем’єр Ігор Сечин і міністр енергетики Сергій Шматко.

Після сьогоднішньої зустрічі джерело в російському уряді, близьке до переговорів, повідомило Радіо Свобода: «За нашими відчуттями, є всі шанси підписати двосторонній документ, якщо білоруська сторона проявить більшу гнучкість у питанні тарифів на скачування нафти. Вони зробили низку нових пропозицій щодо зміни обсягу споживання нафти». «Завтра переговори будуть продовжені. І, я думаю, якесь взаєморозуміння з обох сторін буде», – повідомило джерело.
XS
SM
MD
LG