Доступність посилання

ТОП новини

Що очікувати від Давоського форуму


Київ – 27 січня в Давосі розпочинає роботу ювілейний сороковий Світовий економічний форум. Він пройде під гаслом: поліпшити стан планети – переосмислити, перепланувати, перебудувати світ.

Очікується, що у форумі візьмуть участь близько 2500 гостей. Бізнес-спільноту представлятимуть майже півтори тисячі менеджерів вищої ланки з провідних кампаній світу. До Давоса мають приїхати понад 30 голів держав і урядів, більше 60 міністрів, близько сотні представників неурядових організацій, понад 200 лідерів медіа-ринку.

Вони обговорюватимуть найрізноманітніші питання: від глобальних проблем перебудови світу до значення денного світла в архітектурі і фільму «Аватар», що б’є всі рекорди за касовими зборами.

У рамках форуму відбудеться окрема пленарне засідання з обговорення ситуації в Гаїті і наданні допомоги цій постраждалій від потужного землетрусу країні. Сесію має очолити колишній президент США, нині спеціальний представник ООН щодо Гаїті Білл Клінтон.

А от українська делегація у зв’язку з президентськими виборами буде не надто представницькою. Народний депутат, доктор економічних наук Олексій Плотников вважає, що для України це дуже важливе місце, щоб обговорити і стан сьогодення, і те, що буде з країною через кілька років. З точки зору прийняття якихось конкретних рішень він не перебільшує значення форуму. Але з точки зору обговорення проблематики, з точки зору перспектив визначення актуальних проблем, що стоять перед Україною – це дуже важливо, – переконаний Олексій Плотников.

Традиційні заходи фонду Віктора Пінчука

Під час проведення Світового економічного форуму в Давосі традиційно низку заходів проводить Фонд Віктора Пінчука. Це буде 3-й Давоський круглий стіл з питань благодійності.

Як розповів керівник департаменту комунікацій Фонду Пінчука Денис Кавзан, який сьогодні вилітає до Давоса, цього року темою дискусії стане бренд, який називається «Хай тіч». Тобто, як енергія високих технологій, комунікацій, благодійності та освіти можуть створити революцію у розвитку освіти та її поширенні у 21 столітті.

Ключові теми, які обговорюватимуть спікери, – це як зробити освіту і знання глобальними і доступними незалежно від точки, де проживають люди.

Також фонд Віктора Пінчука проведе ланч-конференцію «Президентські вибори: Що очікує Україну». Під час цього заходу очікують прямі телевізійні включення з Юлією Тимошенко і Віктором Януковичем.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG