Доступність посилання

ТОП новини

Суд визнав протиправною агітацію Тимошенко в прес-центрі Кабміну – регіонали


Київський апеляційний адміністративний суд визнав протиправною передвиборну агітацію кандидата в Президенти, прем’єра Юлії Тимошенко під час прес-конференції в приміщенні Кабінету Міністрів 20 січня.

Таким чином, суд частково задовольнив адміністративний позов довіреної особи Януковича на виборах Президента Андрія Фурсова, повідомив представник кандидата в Президенти Віктора Януковича Юрій Донець.

За рішенням суду, Тимошенко, виступаючи на вказаній прес-конференції як прем’єр-міністр, здійснювала передвиборну агітацію. Таким чином, вона використала для ведення агітації своє службове становище, що заборонено законом.

Суд визнав також, що Тимошенко порушила терміни агітації, коли до оголошення другого туру виборів Президента кандидатам заборонено проводити агітацію «за» чи «проти» кандидатів у Президенти.

При цьому суд відмовився задовольнити висунуті в позові вимоги про зобов’язання Тимошенко надалі утримуватися від агітації в робочий час.

20 січня на прес-конференції Тимошенко зробила низку заяв, що стосуються президентських виборів і негативних перспектив розвитку України у разі обрання Президентом Януковича.
XS
SM
MD
LG