Доступність посилання

ТОП новини

Які слабке місце у Віктора Януковича? Який фальстарт зробив Сергій Тігіпко? Скільки недоотримує дербджет через податкові пільги? (Огляд преси)


Київ – Отже, команда Віктора Януковича визнала, що розмовний жанр – це слабке місце його кандидата, стверджує газета «Вечірні вісті». Але ж, як наголошує далі видання, вміння зрозуміло і переконливо висловлювати свою позицію, переводити діалог у необхідне русло і утримувати його там – чи не найголовніша риса глави держави, котрий повинен відстоювати інтереси країни на міжнародній арені.

За тиждень відбудеться другий тур президентських виборів. Але, як зазначає газета «День», парадокс нинішнього моменту в тому, що ЗМІ, політики й політологи, продовжують обговорювати плюси й мінуси політиків т.зв. «другого ешелону» – Арсенія Яценюка та Сергія Тігіпка. Причина – величезний запит суспільства на нові обличчя і нову політику. Однак, як переконує автор статті, Сергій Тігіпко зробив типовий фальстарт, розпочавши переформатовувати Верховну Раду на старих принципах «ти – мені, я – тобі», шукаючи серед парламентаріїв союзників, у тому числі серед тих, хто прийшов у парламент під відмінними від його програми виборними гаслами. Заголовок статті «Фальстарт антикорупціонера Тігіпка».

У цьому ж числі «День» нагадує про трагічні події під Крутами, які, як наголошує газета, посіли особливе місце в історії українських національно-визвольних змагань 1918-1921 рр. та в українській історії ХХ століття взагалі. Докладніше про них розповідається в статті «Трагедія та звитяга Крутів».

Майже 25 млрд. грн. може недоотримати держбюджет України у 2010 році через податкові пільги. Як стверджує експерт газети «Діло», найперша пільга, яку потрібно ліквідувати, це відсутність т.зв. «податку на розкіш». Про суми, які держава втрачає через непродуману пільгову політику, інформується в статті «Скільки коштує щедрість влади».

Медики багатьох цивілізованих країн скаржаться на поширення депресивних настроїв серед жителів своїх держав. Найбільше хворіють діти й люди похилого віку. Чому саме вони? Що спільного між дітьми й літніми людьми, що саме сприяє виникненню в них депресій? Про це розповідає газета «Голос України» у статті «Страждаєте на депресію? Перевірте печінку та подбайте про екологію».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG