Доступність посилання

ТОП новини

Президент і Прем’єр вшанували пам’ять Героїв Крут


Президент Віктор Ющенко та Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко взяли участь у церемонії біля братньої Аскольдової могили в Києві і поклали квіти до пам’ятника Героям Крут
Президент Віктор Ющенко та Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко взяли участь у церемонії біля братньої Аскольдової могили в Києві і поклали квіти до пам’ятника Героям Крут
Президент України Віктор Ющенко та Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко спільно взяли участь у церемонії і поклали квіти до пам’ятника Героям Крут у Києві. Голова Верховної Ради Володимир Литвин не брав участі у церемонії.

92 роки тому три сотні київських студентів, захищаючи Українську народну республіку, вступили у нерівний бій з шеститисячним загоном червоної гвардії, щоб запобігти наступу на Київ більшовицьких військ Радянської Росії. Більшість студентів загинули в бою, а тих, котрі попали в полон, більшовики розстріляли.

«Пошануймо чин справжніх героїв. Повертаймося до своїх основ і вчімося після усіх минулих випробувань жити як одна велика й сучасна нація, що має власну історію, поважає себе і здатна досягти найвищих цілей», – сказано у зверненні Президента з нагоди Дня подвигу героїв Крут.

На церемонії біля братньої Аскольдової могили в Києві Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко закликала українців не забувати про подвиг героїв Крут.

За словами Прем’єра, «приклад цих майже дітей говорить нам про те, найцінніше, що в нас є – це наша Україна, її незалежність». Тимошенко зазначила також, що дуже боляче, що сьогодні в цей складний для України час нових виборів знову під загрозою незалежність.

«Коли знову є ризики для нашої незалежності, для суверенітету нашої держави, ми знову зобов’язані об’єднати всі сили, які люблять Україну, які завжди здатні її захищати, і зробити так, щоб більше ніяких ризиків для незалежності України, для її сили, для її потужності, для її європейського шляху не було», – заявила Юлія Тимошенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG