Доступність посилання

ТОП новини

На зимових олімпійських іграх України розраховує на успіх у 4 видах спорту – Сергій Бубка


Сергій Бубка під час прес-конференція на тему: «Український спорт напередодні Олімпіади у Ванкувері: куди йдемо?», Київ, 2 лютого 2010 року
Сергій Бубка під час прес-конференція на тему: «Український спорт напередодні Олімпіади у Ванкувері: куди йдемо?», Київ, 2 лютого 2010 року

Київ – Україна – спортивна держава, але країна вкладає недостатньо коштів для розвитку спорту, заявив на прес-конференції голова Національного олімпійського комітету України Сергій Бубка. Він розповів про готовність збірної України до Зимових олімпійських ігор у Ванкувері, які стартують 12 лютого.

До Ванкувера їде 47 спортсменів із України, яких супроводжуватиме делегація близько ста осіб, повідомив Сергій Бубка. Але особливих успіхів він не передбачає, оскільки в Україні відсутня добра інфраструктура для зимового спорту, а та, що є, в неналежному стані. Зокрема, немає жодної траси для санного спорту, і чемпіонати України доводиться проводити аж в Латвії. Цього року в Ванкувері не буде представлена жіноча збірна України з фігурного катання.

За словами Сергія Бубки, для покращення ситуації необхідні великі вкладення, адже, якщо не буде масового спорту, то не буде досягнень і в спорті професійному. Він відмовився спрогнозувати виступ збірної України на зимових олімпійських іграх, пояснюючи це тим, що кожен спортсмен готується, хвилюється і робити якийсь додатковий тиск не треба. А серед видів спорту, де Україна може отримати добрий результат, президент НОК України назвав біатлон, фігурне катання, санний спорт і фрістайл. Це 4 види спорту, де українці мають шанси досягти успіху.

Головне не перемога, а участь

На запитання, навіщо везти до Ванкувера 50 спортсменів, якщо збірна України розраховує лише на пару медалей, Сергій Бубка відповів словами першого президента Міжнародного олімпійського комітету П’єра де Кубертена, що «Головне не перемога, а участь».

Президент НОК України наголошує, що потрібно популяризувати спорт зараз, щоб отримувати результати в майбутньому.

А щодо матеріального заохочення переможців, то Сергій Бубка повідомив, що держава виплачуватиме таку ж суму, як і на Олімпійських іграх 2004 року: за золоту медаль – 100 тисяч доларів, срібну – 70 тисяч, бронзову – 50 тисяч доларів. Щоправда, на сьогодні не вирішене питання заохочення тренерів. Раніше вони отримували половину тієї суми, яку виплачували спортсмену. А цього року, за словами Сергія Бубки, Міністерство фінансів відмовляється виділити ці кошти, і це крок назад.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG