Доступність посилання

ТОП новини

Зміни до закону про вибори Президента роблять вибори фальшивими і неконтрольованими – Тимошенко


Внесені у середу парламентом зміни до закону про вибори Президента роблять вибори фальшивими, нечесними і неконтрольованими, йдеться в заяві кандидата на Президента Юлії Тимошенко з приводу ухвалення змін до закону Про вибори Президента України.

Вона підкреслила, що зміни внесли тому, «що Янукович не вірить у свою перемогу, і лише через фальсифікацію хоче отримати результат».

Тимошенко зазначила, що «до внесення цих неприпустимих змін усі комісії, які проводили вибори, формувалися на рівних умовах: половина комісії Януковичем, половина – мною. І це давало надію, що результати виборів, процес голосування були б проконтрольовані».

«Але внесеннями змін до закону, які пройшли з порушенням усіх регламентних норм, з руйнуванням парламентаризму, сьогодні цей паритет, ця рівність у правах контролю над виборами повністю зруйновані», – підкреслила кандидат у Президенти і додала: «І тепер на базі цього закону можна викидати без суду і наслідку члена виборчої комісії і створювати виборчі комісії лише на базі представників одного кандидата».

Тимошенко зазначила, що зараз вживатиме надзвичайні заходи. «Перш за все, я звертаюся до Президента України. Якщо він відчуває, що він є гарантом Конституції, якщо він відчуває, що він несе відповідальність за продовження розвитку демократії у нашій державі – на цей Закон потрібно терміново накласти вето. Якщо вето не буде накладено, я вважатиму, що Президент є учасником усіх цих процесів направлених на руйнування чесних виборів», – підкреслила Тимошенко.

Тим часом Віктор Янукович переконаний, що Віктор Ющенко підпише зміни до закону про вибори Президента, ухвалені на позачерговому пленарному засіданні парламенту в середу.

***


Ухвалені у середу зміни до закону про вибори Президента гарантують, що відбудуться чесні вибори.
Про це заявила прес-служба Партії регіонів.

«Ця норма закону діє лише в тому випадку, коли члени виборчих комісій від Юлії Тимошенко відмовляться працювати в комісіях», – йдеться у повідомленні.

«В іншому випадку, якщо всі члени виборчих комісій вийдуть на роботу, діятиме стара норма закону», – наголосили у Партії регіонів.

«Твердження Тимошенко про те, що начебто прийняті поправки дають право викидати членів виборчих комісій за квотою БЮТ, є системною брехнею прем'єрки, яка у такий спосіб знову хоче задурити голову народу», – зазначається у повідомленні.
XS
SM
MD
LG