Доступність посилання

ТОП новини

Що буде в країні після 7 лютого? Як пройде передача влади? Чи голосування «проти всіх» є втечею від відповідальності? (Огляд преси)


Київ – Що буде в країні після 7 лютого? Як пройде передача влади? І чи пройде взагалі? Чи змириться переможений у другому турі зі своєю поразкою? На думку експертів газети «День», якщо розрив між кандидатами буде великий, то на тому все й закінчиться. А якщо ні, то варто чекати затяжних судових процесів. «Один із можливих сценаріїв, що місяців два-три будуть суди. Потім Президент скаже, що всі дістали, і оголосить перевибори всіх і вся. При цьому буде таке послання: це не конституційно, але іншого виходу немає», – зауважило в розмові з «Днем» джерело в БЮТ. Тим часом Партія регіонів уже окупувала Михайлівську площу, а БЮТ – Софійську. Заголовок статті «7 лютого – початок чи кінець?».

Журналіст газети «Україна молода» переконує, що голосувати за третю графу «Проти всіх» не є втечею від відповідальності. Навпаки, це означає, що виборець виявить у собі силу сказати «ні», двічі – «ні». Скажу чесно: спокуса проголосувати за «менше зло» – Юлію Тимошенко – дуже велика, пише журналіст. Але доки ми будемо голосувати за «менше зло», обираючи саме «лихо», а не щось інше? Авторові здається, що саме зараз час показати свій свідомий відсоток – відсоток тих, хто не хоче бути гарматним м'ясом для жодного з боків цієї страшної барикади. Адже обидва «фіналісти», на думку журналіста, з однаковим шалом рвуться до влади, маючи непомірні нереалізовані особисті амбіції та зобов'язання перед своїми ницими командами. Заголовок статті «Скажу чесно...».

У роки Другої світової війни Україна втратила в цілому понад 300 тисяч музейних експонатів та 46 мільйонів архівних справ. За десять років повернуто з-за кордону додому понад 500 тисяч одиниць культурних цінностей, розповідає «Голос України». Це картини, книжки, предмети археології, архівні документи. Деякі з них представлені на виставці, про яку докладніше видання розповідає в статті «Коли ми були на Ти».

Українські металурги оговтуються від світової кризи. Компанії починають активно формувати пакет замовлень на 2010 рік. Якщо на початку 2009 металургійні компанії мали замовлення лише на поточний місяць, то цього року ситуація кардинально змінилася. Метпідприємства вже підписали контракти щонайменше на 3 місяці наперед. Більше про успіхи металургів розповідає газета «Діло».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG