Доступність посилання

ТОП новини

Харківська організація КВУ пропонує скасувати «день тиші»


У Харківській обласній організації Комітету виборців виступають за відмову від «дня тиші», коли в переддень голосування заборонена будь-яка агітація, повідомляє кореспондент Радіо Свобода.

Як пояснив голова Харківської облорганізації комітету Михайло Камчатний, не знята агітація напередодні та в день голосування із логотипами тієї чи іншої політичної сили, але без заклику голосувати за певного кандидата – це технологічний хід, який використовують усі без виключення передвиборні штаби.

Утім така технологія, заявив Камчатний, не може вплинути на вибір громадянина. «З одного боку це не є прямим порушенням закону, тому що там немає заклику голосувати за того чи іншого кандидата, з іншого боку – це все елементи агітаційної кампанії одного з кандидатів, її можна розглядати як продовження агітації. Але насправді я не вважаю, що це якось впливає на вибір людини. У день голосування людина вже налаштувалася зробити певний вибір… З іншого боку, в законі неможливо передбачити усі випадки життя. Я думаю, що цей «день тиші» треба касувати і все. Тоді не буде питань…», – сказав Михайло Камчатний.

Як і 17 січня, в день першого туру виборів, сьогодні у Харкові багато політичної агітації: розміщені бігборди та лайтбокси з рекламою кандидатів у Президенти, без конкретних закликів, але з упізнаваними слоганами, здебільшого Партії регіонів. Найбільше прихованої агітації у центрі Харкова.

Регіонали, тим часом, заявили, що не мають відношення до біг-бордів із лозунгом свого кандидата і назвали їх наявність провокацією.

За інформацією заступника начальника управління громадської безпеки обласного управління внутрішніх справ Василя Гайчука, на сьогодні заяв з приводу незаконної агітації під час другого туру виборів до міліції не надходило. Натомість за підсумками першого туру голосування було складено вісім протоколів про адміністративні порушення щодо рекламних агенцій, які розміщували агітацію.
XS
SM
MD
LG