Доступність посилання

ТОП новини

Другий тур виборів в Україні вiдповiдав стандартам – спостерiгачi CIS-EMO


Повторне голосування на президентських виборах України вiдбулося вiдповiдно до демократичних стандартiв, заявляють спостерiгачi вiд мiсiї CIS-EMO.

«Наша оцiнка має однозначний характер – вибори були чеснi, вiдповiдали всiм демократичним стандартам», – сказав член мiсiї, екс-вiце-прем’єр Польщi Анджей Леппер.

За його словами, спостерiгачi не виявили серйозних порушень, якi вплинули б на пiдсумки голосування.

Керiвник мiсiї мiжнародних спостерiгачiв CIS-EMO Олексiй Кочетков додав, що загалом члени мiсiї задоволенi ходом другого туру. «Не було спроб зриву й не було тих речей (фальсифiкацiй), про якi багато говорили до другого туру», – сказав Кочетков.

Зі свого боку, екс-прем’єр Словаччини Ян Чарноґурський заявив, що й вiд представникiв кандидатiв у Президенти на виборчих дiльницях теж лунає позитивна оцiнка про хiд голосування, жодних зауважень з їхнього боку не надходило.

Щодо проблем виборчого процесу, то, за словами Кочеткова, вони стосувалися переважно спискiв виборцiв, а також органiзацiї роботи в примiщеннях, де вiдбувалося голосування. Зокрема, як заявив керівник місії, на деяких дiльницях не було опалення, i члени комiсiй були змушенi перебувати по 12 годин у холодних примiщеннях.

Також вiн згадав проблему «сімейного» голосування, коли на виборчу дiльницю приходить людина з паспортами членiв родини, бере на них бюлетенi й голосує за них.
XS
SM
MD
LG