Доступність посилання

ТОП новини

Місія спостерігачів СНД визнала вибори в Україні демократичними


Місія спостерігачів Міжпарламентської асамблеї СНД заявляє, що другий тур виборів Президента України пройшов відповідно до міжнародних стандартів у сфері виборчого права.

За словами спостерігачів, виборча кампанія й хід голосування, незважаючи на окремі недоліки, відповідали критеріям вільних і демократичних виборів.

Зокрема, серед епізодичних недоліків, спостерігачі вказали недостатню якість списків виборців й агітацію в день голосування. Проте такі порушення не носили систематичного характеру, а списки виборців були частково уточнені між двома турами виборів, мовиться в заяві місії.

За словами керівника мiсiї – першого заступника голови Ради Федерацiї Федеральних зборiв Росії Олександра Торшина, обидва кандидати – i Вiктор Янукович, i Юлiя Тимошенко – «мали можливiсть вiльно проводити передвиборну кампанiю в Українi».
Водночас вiн вiдзначив факти взаємного звинувачення кандидатiв.

Коментуючи ухвалення Верховною Радою змiн до закону про вибори Президента України напередоднi другого туру, Торшин заявив: «Продовження практики змiн законодавства про вибори, що мала мiсце напередоднi першого туру виборiв Президента України, є одним iз недолiкiв чинної системи».

За попередніми підрахунками голосів у ЦВК, розрив між Януковичем і Тимошенко зростає. За підрахованими 97,20 відсотка електронних бюлетенів, за Януковича проголосували 48,40% виборців, за Тимошенко – 45,99%.
XS
SM
MD
LG