Доступність посилання

ТОП новини

Від чого варто застерегти майбутнього Президента? Чи можлива співпраця між Партією регіонів і БЮТ? (Огляд преси)


Київ – Результат виборів дуже драматичний, тому що майже порівну поділилися голоси «за» і «проти». Це означає, що все-таки існує розкол у суспільстві. І якщо буде спроба майбутнього Президента всі результати перемоги забрати собі та своїй команді, це буде згубна політика, стверджує дописувач газети «День». Він вважає, що існує небезпека, що у Глави держави буде ейфорія від результатів виборів, і це може стати дуже поганим радником новообраному президентові, який вважатиме, що він повністю має право на формування своєї політики. Заголовок статті «Чи зможе Янукович «піднятися над собою»?

Перемога Віктора Януковича – лише трамплін для того, щоб створити нову більшість в парламенті і сформувати «свій» уряд. Утім, як пише тижневик «Ділова столиця», Партія регіонів і БЮТ приречені на співробітництво, оскільки жодна з двох політичних сил на даний момент не здатна зібрати в парламенті 300 голосів. Навіть за підтримки КПУ, блоку Литвина і НУ-НС пропрезидентській силі не вистачатиме щонайменше 50 голосів, що змусить переможця домовлятися з опонентом.

Переможцю президентських перегонів доведеться рахуватися з тим, що його обрала лише половина українського народу. А ще – зважати на думку міжнародної спільноти. Хоча, як пише газета «Україна молода», є небезпека, що Віктору Януковичу буде начхати на думку незгодних і Заходу. Але інформація видання з табору «синіх» залишає у журналістів надії на те, що нинішній Віктор Федорович — уже не той, яким був п'ять років тому, коли пропонував Володимиру Путіну льодяники. Навряд чи теперішньому лідеру «Регіонів» захочеться бути повним вигнанцем у цивілізованому світі. Публікація називається «Бачили очі, на що купувались».

Головне для Віктора Януковича — розпочати роботу в парламенті. А стратегічне завдання - змістити з прем’єрської посади Юлію Тимошенко. Після цього, на думку «Газети по-українськи», Президентові можна буде розподіляти посади у вертикалі влади в межах своєї компетенції. У В.Януковича не дуже широкий список кандидатів на міністра закордонних справ — обирати доведеться між Леонідом Кожарою і Костянтином Грищенком. Можливо, втримається на посаді Петро Порошенко. Інші прогнози автора в статті «Секретаріат Президента очолить Герман або Льовочкін».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG