Доступність посилання

ТОП новини

Борис Березовський судиться у Лондоні з російським телебаченням


У Лондоні почалися судові слухання за позовом, поданим російським опальним олігархом Борисом Березовським до Всеросійської державної телерадіокомпанії і конкретної особи Володимира Терлюка про захист честі та гідності.

Як передає з Лондона кореспондент Радіо Свобода, приводом для звернення Березовського до суду став сюжет, показаний у квітні 2007 року в телепрограмі «Вєсті нєдєлі». У ньому було показане інтерв’ю з людиною на ім’я Петро, який стверджував, що Борис Березовський був замовником вбивства в Лондоні в 2006 році колишнього співробітника ФСБ Олександра Литвиненка.

Борис Березовський засвідчив на суді, що під псевдонімом Петро ховається особа на ім’я Володимир Терлюк. У своєму інтерв’ю російському телебаченню Терлюк стверджував, що Березовський нібито змусив його видати себе за агента ФСБ, якого надіслали в Лондон для вбивства олігарха. З цією метою, за словами Терлюка, його напоїли психотропною речовиною і сфальсифікували аудіозапис, який згодом Березовський представив до суду, коли вирішувалося питання про його екстрадицію до Росії. Цей запис, на думку Терлюка, була головною причиною надання опальному олігархові політичного притулку у Великій Британії.

У вівторок у лондонському суді був показаний російський сюжет з інтерв’ю Терлюка і відбувся перехресний допит Березовського, який відповідав і на запитання адвоката Терлюка, і на запитання власних адвокатів. Березовський заперечив, що особисто знав Терлюка, і назвав звинувачення на свою адресу наклепницькими. Всеросійська державна телерадіокомпанія, представникам якої британський суд не дозволив бути присутніми на процесі після її відмови назвати джерело інформації, назвала судовий процес «політично забарвленим».
XS
SM
MD
LG