Доступність посилання

ТОП новини

Грузинський журналіст попросив притулку в Швейцарії


Грузинський журналіст Вахнтанг Комахідзе звинуватив владу Грузії в тиску та звернувся до посольства Швейцарії з проханням надати йому політичний притулок.

Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, Комахідзе стверджує, що йому погрожують за об’єктивне висвітлення ситуації в Південній Осетії.

Керівник студії «Репортер» Вахтанг Комахідзе відомий у Грузії насамперед журналістським розслідуванням про смерть колишнього прем’єра країни Зураба Жванія. У фільмі журналіст намагався довести, що Жванія був убитий, а не задихнувся чадним газом, як мовиться в офіційній версії його смерті.

У грудні минулого року разом із кількома грузинськими правозахисниками Комахідзе побував у Цхінвалі. Повернувшись, він зняв фільм про ситуацію в Південній Осетії. Потім журналіст заявив, що відразу після завершення роботи над журналістським розслідуванням йому почали телефонувати невідомі і погрожувати. Це і змусило його звернутися до влади Швейцарії, каже журналіст.

У МВС Грузії Радіо Свобода заявили, що не бачать причин для надання Комахідзе статусу політичного біженця, але назвали це «його особистою справою».
XS
SM
MD
LG