Доступність посилання

ТОП новини

Хто буде прем’єром за Президента Януковича; яке політичне майбутнє у Тимошенко (огляд преси)


Київ – У стані переможців активно ведуть переговори про нову парламентську коаліцію. І без депутатів із фракції НУ-НС тут не обійтись, переконує газета «День». Однак мати справу з політичною силою, до якої входять 12 груп, вельми складно. Але головне питання, яке сьогодні обговорюється у Верховній Раді, – хто буде прем’єром за Президента Януковича? Очевидно, що Вікторові Федоровичу хотілося б бачити в цій ролі Миколу Азарова, але навряд чи в нього вийде «протиснути» цю кандидатуру. Газета зазначає, що сьогодні практично нереально спрогнозувати, яким буде склад нового уряду. Існує ймовірність, що, щоб удовольнити різношерсту «Нашу Україну», регіоналам доведеться пожертвувати прем’єрською посадою. Серед кандидатів найчастіше згадується прізвище Юрія Єханурова: він не має політичних амбіцій, до того ж його призначення – це удар по Юлії Тимошенко.

Журналісти «Газети по-українськи» припускають, що прем’єр Юлія Тимошенко після програшу виборів Президента може включитися в боротьбу за посаду столичного голови. Це може бути для неї привабливим варіантом, однак, як зазначає експерт видання, є багато «але». Не можна ототожнювати голосування киян на президентських виборах із виборами мера. Бо кияни голосували не так за Тимошенко, як проти Януковича. І навіть якщо будуть столичні перевибори, то там можуть балотуватися Тігіпко, Кличко. А це вже буде розпорошення «античерновецького» електорату. Заголовок статті – «Точка неповернення».

Команди фіналістів президентських перегонів ведуть активні торги з Леонідом Черновецьким. Свідченням цьому, як зазначає газета «Сегодня», – зникнення з порядку денного Верховної Ради проекту постанови про призначення позачергових виборів Київради і мера столиці на 30 травня. Поки політики між собою не домовляться, це питання на розгляд у парламент не виноситиметься. Про це наголошується в матеріалі «З мером Києва торгуються».

Через кілька років закінчується проектний строк експлуатації першого енергоблоку Запорізької АЕС. Замінити його потужності вирішили експлуатацією сучасних вітряків. Проте втілити у життя ідею виявилося доволі складно. Чому і чи з’являться в Україні вітряки-«енергоносії», з’ясовували журналісти газети «Голос України» у статті «Язик і до Франції доведе…»
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG