Доступність посилання

ТОП новини

Наскільки ймовірні дострокові парламентські вибори; яке головне завдання для Тігіпка; хто очолить Партію регіонів (огляд преси)


Київ – Щойно завершилися вибори президента, зайшла мова про можливі дочасні парламентські. А вони, як стверджує «Газета по-українськи», неодмінно похитнуть гегемонію Партії регіонів та Блоку Юлії Тимошенко. Це суттєво підірве їхні можливості в майбутньому кулуарно перекроїти Конституцію на двох. Парламент отримає нові центри впливу й нові політичні розклади. Але, найголовніше, до Ради потраплять нові гравці, без яких коаліція не відбудеться. І це позитив, зазначає видання, – адже, скажімо, Сергій Тігіпко та Арсеній Яценюк могли б стати таким собі санітарним кордоном між Віктором Януковичем і Юлією Тимошенко. Про можливі сценарії створення коаліції у новому парламенті видання прогнозує у статті «Якою буде нова Верховна Рада».

В цьому ж числі «Газета по-українськи» пропонує інтерв’ю з Сергієм Тігіпком, в якому він наголошує на необхідності переобрання Верховної Ради. Він переконує, що «тоді матимемо п’ять років стабільності: за перші рік-півтора проведемо всі непопулярні реформи, а десь на третій-четвертий рік – отримаємо результат і покажемо його людям».

Однак, як стверджує газета «Факти», головне сьогодні для Сергія Тігіпка – не дати задушити себе в обіймах політичних зубрів і максимально використати довіру українців. Про можливе прем’єрство і подробиці особистого життя бронзовий призер президентських перегонів розповідає в інтерв’ю під рубрикою «Наодинці з усіма».

Головна сьогоднішня кадрова загадка – не лише хто буде прем’єром, а й хто очолить Партію регіонів після Віктора Януковича, коли той пересяде у президентське крісло, пише газета «День». На думку журналістів, найімовірніші кандидати на посаду «генсека» партії – Олександр Єфремов та Борис Колесніков. Обидва мають достатній потенціал для того, щоб претендувати на посаду лідера, щоправда, з різних вихідних позицій. Кому з них дістанеться партія? Лише відповівши на це запитання, можна моделювати кадрову політику України в регіональному виконанні. Про це наголошується в статті «Крісла для переможців».

Цієї неділі, 14 лютого, українці відзначатимуть останній день Масляної. За традицією, цього дня влаштовують масові народні гуляння та досхочу їдять вареники з сиром і млинці. А вже наступного дня розпочнеться Великий піст – період відмови від усіх шкідливих звичок і веселощів, час каяття, роздумів та молитви. Більше про свято Масляної, або ж Колодія, розповідає газета «Вечірній Київ».
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG