Доступність посилання

ТОП новини

Офіційні результати виборів ЦВК повинна встановити 16 лютого – Магера


Центральна виборча комісія повинна 16 лютого встановити офіційні результати другого туру виборів Президента України.

Про це заявив журналістам заступник голови ЦВК Андрій Магера.

Він повідомив, що у суботу Центрвиборчком отримав від окружної виборчої комісії останній уточнений протокол з результатами голосування.

При цьому Магера нагадав, що, згідно з законом, ЦВК повинна встановити офіційні результати виборів Президента на третій день після отримання останнього протоколу – це вівторок, 16 лютого.

Він зазначив, що положення закону, відповідно до якого ЦВК повинна встановити офіційні результати виборів у 10-дений термін з дня голосування, але не пізніше, ніж на третій день з дня отримання останнього протоколу з «мокрою» печаткою, діє в двох турах виборів.

Закон про вибори Президента України в чинній редакції, як він опублікований на сайті Верховної Ради, в статті 85 «Повторне голосування» (це офіційна назва другого туру) не містить положення про третій день від отримання протоколів. Пункт 16 цієї статті передбачає єдину норму про десятий день від дня голосування: «Центральна виборча комісія на своєму засіданні на підставі протоколів окружних виборчих комісій про підсумки повторного голосування в межах відповідних територіальних виборчих округів не пізніш як на десятий день з дня повторного голосування встановлює та оголошує результати повторного голосування з виборів Президента України, про що складає протокол».
XS
SM
MD
LG