Доступність посилання

ТОП новини

Заяви Януковича свідчать про зміну курсу країни – Ющенко


Президент Віктор Ющенко прогнозує істотну зміну зовнішньополітичного курсу при президентстві лідера Партії регіонів Віктора Януковича. За словами глави держави, про це свідчать заяви Януковича, зокрема, про перебування Чорноморського флоту Росії в Криму, про газотранспортний консорціум і про російську мову.

Як заявив Президент, така зміна курсу не сприятиме національним інтересам країни. «Це підлегла політика. Знаєте, я не хочу в президентському клубі повчати якогось Президента, це вже його компетенція, це вже його відповідальність, відповідальність тих людей, які підняли руку – взяли бюлетень і проголосували за цього Президента», – наголосив Ющенко.

Водночас чинний Президент додав, що такі заяви Януковича для нього не стали сюрпризом, оскільки вони звучали і раніше.

«Я думаю, що ви це маєте сприйняти як мінімум з належною послідовністю, хоча з деяких речей я можу зазначити, що такої послідовності я не бачу», – сказав Ющенко, зауваживши, що йому «неприємно і сумно» чути такі речі.

14 лютого Центральна виборча комісія визнала 59-річного лідера Партії регіонів Віктора Януковича Президентом за підсумками виборів.

Посол Росії має вручити вiрчi грамоти новому Президентовi України – Ющенко

Президент Вiктор Ющенко заявляє, що посол Росiйської Федерацiї в Українi Михайло Зурабов має вручати вiрчi грамоти новообраному Президентовi Вiктору Януковичу.

«Це краще зробити новому Президенту… Морально й політично було б правильно, щоб такі дії робив майбутній Президент», – сказав Ющенко.

За його словами, оскільки мова йде про важливі двосторонні відносини стратегічних партнерів, то не варто за дні, що залишилися до інавгурації нового Президента, намагатися встигнути отримати вірчі грамоти посла.

Ющенко зауважив, що не треба розглядати його рiшення як «якийсь жест», і пояснив, що це повага до обраного Президента Януковича.

25 січня посол Росії Михайло Зурабов прибув в Україну й вручив міністрові закордонних справ Петрові Порошенку копії вірчих грамот.

Ющенко: нi в кого не пiднiметься рука скасувати указ про відзначення Бандери

Президент Вiктор Ющенко висловив переконання, що його указ про присвоєння звання Героя України Степану Бандерi скасований не буде.

«Я переконаний – нi в кого рука не пiднiметься скасувати указ Президента Ющенка з цього питання», – сказав Президент.

Вiн знову наголосив, що указ не був полiтичним кроком i закликав українців поважати свою iсторiю.

За словами Ющенка, Вiктора Януковича не обрали б Президентом незалежної країни, i найкращi його перспективи були би «в ранзi намiсника iмперiї в Українi, якби не було патріотів».

22 сiчня Президент Ющенко присвоїв звання Героя України лiдеровi ОУН Степанові Бандерi.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG