Доступність посилання

ТОП новини

Чи не передчасною є дата інавгурації Віктора Януковича? Чому парламент скасував дату місцевих виборів? (Огляд преси)


Київ – Парламент призначив дату вступу Віктора Януковича на посаду президента. Але вже прелюдія нового глави держави з владою розпочалася із суперечностей. Як пише газета «Нова», омріяну Віктором Януковичем дату інавгурації призначили ще до оголошення Вищим адміністративним судом рішення щодо скарги Юлії Тимошенко з вимогою визнати вибори недійсними. Ймовірно, цю правову колізію можна вирішити: завжди знайдеться якась шпарина. Але дострокова дата інавгурації виглядає образою для прем’єра, а разом з нею для понад 11 млн. виборців, наголошує видання.

Журналісти газети «День» також вважають передчасною інавгурацію Віктора Януковича і називають це рішення парламенту неоднозначним з правової точки зору. Ще газетярі висловлюють незгоду з рішенням депутатів скасувати вибори до місцевих рад, призначені на 30 травня і перенести їх на невизначений термін. Безумовно, нестача грошей серйозний аргумент, зазначає видання. Однак насправді тут цілий комплекс причин, переконані журналісти. По-перше, це удар по нових політичних силах – Тігіпку, Яценюку, Тягнибоку та інших. По-друге, основні політичні гравці просто не готові до місцевих виборів. І, нарешті, Партія регіонів дає час на роздуми «Нашій Україні». Йдеться про те, що коли коаліція Регіонів і НУ-НС не складеться, то десь вже у вересні ймовірні одночасно дострокові парламентські та місцеві вибори.

У вищій школі плануються відразу дві реформи. Йдеться про посилення ролі студентського самоуправління і можливості студентів 1-2 курсів отримувати відразу дві вищі освіти одночасно. Докладніше про це розповідає газета «Сегодня» у статті «Студенти зможуть качати права».

Із переліку комунального майна в Києві зникають не лише книгарні та ринки, а й театральні осередки. Як інформує газета «День», столичний Будинок актора, що знаходиться в центрі міста, виселяють з приміщення, яке він орендував упродовж 30 років. Заголовок статті «Шокова «зажерливість».

Через кілька днів Україну накриє друга хвиля грипу, попереджають медики. Хоча , як зазначає газета «Голос України», про вакцинацію зараз говорять упівголоса. По-перше, прищеплюватися варто заздалегідь, по-друге, довіру народу до такої імунопрофілактики підірвано, і розмови про неї в багатьох викликають негативну реакцію. Аби її змінити, необхідно, на думку автора статті, щоб вакцина була якісна і безпечна, та щоб існував механізм для недопущення корупційних схем закупівлі сумнівних вакцин величезними партіями за кордоном.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG