Доступність посилання

ТОП новини

Що очікує економіку України з президентом Віктором Януковичем? Кого готує собі в спадкоємці Леонід Черновецький? (Огляд преси)


Київ – Останні півроку всі найважливіші справи і бізнес-рішення в Україні відкладалися на після виборчий час. Як пише газета «Факти», здавалося, що тільки-но оберуть нового главу держави, відразу ж проясниться ситуація з інфляцією, з’ясується, чи зростатиме курс долара, чи уріжуть соціальні виплати і чи зміняться ціни на газ… Однак вибори позаду, а економічне майбутнє країни особливо не прояснилося. З’ясувати економічні пріоритети нової влади журналісти вирішили у ідеолога економічної політики від Партії регіонів Миколи Азарова. Розповідаючи, що очікує Україну після виборів, він запевнив, що дефолту не буде, курс гривні не падатиме, а податки зменшуватимуться.

У 2010 році відбуватиметься повільний підйом української економіки, поділяє оптимізм Миколи Азарова і газета «День». Але, як пише видання, не завдячуючи рішучості і старанням нової влади, а завдяки уряду Юлії Тимошенко, який зміг зупинити падіння ВВП і почати поступово виводити Україну з кризи. І саме тому, на думку економістів, 2010 рік таки може стати для України роком економічного «одужання». Якщо лише світ не накриє друга хвиля фінансово-економічної кризи...

Газета «Сегодня» розшукала особу, яка придумала для Юлії Тимошенко відому рекламу «Вона». Це – директор однієї з київських артстудій, яка стверджує, що у неї поцупили ідеї і що вона думає захищати свої права в суді. Подробиці в статті «За слоган «вона» нам заплатили лише $1000».

Після парламентського рішення скасувати дату проведення місцевих виборів у журналістів газети «Нова» склалося враження, що активність депутатів щодо відставки столичного мера значно зменшилася. Тим часом, кількість охочих сісти в крісло київського голови постійно збільшується. Не виключено, що за нього боротимуться такі «монстри» політики і бізнесу, як Юлія Тимошенко і Сергій Тігіпко. А ось чинний мер про свої амбіції на наступний термін не заявляє. Як стало відомо журналістам, Леонід Черновецький готує собі спадкоємця. І це ніхто інший, як Олесь Довгий.
  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG