Доступність посилання

ТОП новини

Українські військові мають цього року взяти участь у 21 навчанні


2010 року заплановано провести 21 міжнародне навчання за участю підрозділів Збройних сил України, повідомив начальник Генерального штабу – головнокомандувач Збройних сил генерал армії Іван Свида під час зустрічі в четвер із заступником помічника міністра оборони США з питань Росії, України і Євразії Сілест Волландер.

Зокрема, спільні навчання заплановані не тільки з підрозділами армій країн-членів НАТО, а й таких країн-сусідів, як Росія, Білорусь та Молдова. 9 із цих навчань мають відбутися на території України і 12 поза її межами.

За словами Свиди, вже підготовлений проект указу Президента про це, і він нині перебуває на експертизі і погодженні у Міністерстві юстиції.

Він висловив сподівання, що після погодження і підписання указу Верховна Рада схвалить допуск на територію України підрозділів збройних сил іноземних держав для участі у цих спільних військових навчаннях.

Як сказав військовий керівник, це питання важливе для якісної підготовки та підвищення боєздатності Збройних сил України.

Тому Міністерство оборони і Генеральний штаб Збройних сил вестимуть активну роз’яснювальну роботу серед народних депутатів щодо необхідності схвалити такий допуск, наголосив начальник Генштабу.
XS
SM
MD
LG