Доступність посилання

ТОП новини

Захоплене піратами судно з українцями в екіпажі повертається до Сомалі – МЗС


За інформацією Міністерства закордонних справ України, отриманою в четвер, судно Asіan Glory, яке перебуває у піратському полоні і в складі екіпажу якого 10 українців, знову змінило напрямок руху і повертається до місця своєї попередньої стоянки біля узбережжя Сомалі.

Попереднього дня, в середу, це захоплене на початку року сомалійськими піратами судно знялося з якірної стоянки біля берегів Сомалі і почало рух у південному напрямку в бік відкритого океану.

Фірмі-судновласникові «Зодіак» із Великої Британії досі не відомі мотиви таких дій, повідомляє МЗС. За словами представника компанії, стан здоров’я членів екіпажу судна в нормі, безпосередньої загрози їхньому життю немає.

На судні Asіan Glory перебувають 25 членів екіпажу, 10 із яких – громадяни України. Пірати захопили його 2 січня в Індійському океані за 600 миль від узбережжя Сомалі. Судно везло понад дві тисячі автомобілів південнокорейського виробництва з Сінгапуру до Саудівської Аравії. Припускали, що пірати можуть спробувати використати це судно як свою «передову базу» в відкритому морі.
XS
SM
MD
LG