Доступність посилання

ТОП новини

ВАСУ частково задовольнив і частково відхилив клопотання Тимошенко


Колегія суддів Вищого адміністративного суду України ввечері в п’ятницю задовольнила клопотання представників кандидата на Президента Юлії Тимошенко витребувати частину виборчої документації Центральної виборчої комісії.

Ідеться про оригінал протоколу ЦВК про встановлення результатів голосування в другому турі президентських виборів від 14 лютого, особливі думки кількох із членів Центрвиборчкому щодо цього встановлення, а також протоколи про результати голосування з усіх виборчих округів, зокрема, і уточнені, і дані про кількості недійсних бюлетенів і виборців, які голосували поза межами дільниць.

ВАСУ також погодився викликати як свідків членів ЦВК, які мали окремі думки.

Водночас суд відхилив усі інші клопотання позивачів. ВАСУ відмовився витребувати виборчі документи з окремих виборчих округів і не став викликати як свідків іще понад 10 осіб, чого домагалася сторона Тимошенко.

Також суд не буде витребовувати дані з держреєстру виборців про наявність у ньому даних про осіб, внесених по кілька разів, і про померлих виборців.

У п’ятницю Вищий адмінсуд почав розглядати позов Юлії Тимошенко як кандидата на Президента проти дій Центрвиборчкому щодо встановлення результатів президентських виборів.

У позові Тимошенко заявляє, що результати другого туру президентських виборів необхідно визнати недійсними через численні «системні порушення», а Центральна виборча комісія повинна призначити нове повторне голосування.
XS
SM
MD
LG