Доступність посилання

ТОП новини

Литва готова стати вікном для Одеси на європейський ринок


Литовські інвестори готові побудувати в Одесі готель і розвивати культурні зв'язки.

Про це на зустрічі з міським головою Одеси повідомив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської республіки в Україні Пятрас Вайтекунас.

«Перспектив для співпраці безліч. І ми впевнені, що співпраця матиме взаємну вигоду. Литва готова стати вікном для Одеси на європейський ринок, особливо в галузі транспорту», – наголосив Надзвичайний і Повноважний Посол Литовської Республіки в Україні.

Міський голова Едуард Гурвіц розповів гостям про міжнародні зв'язки Одеси. «Ми намагаємося розвивати міжнародне співробітництво з містами країн Європи. Сподіваємося, що і наші зв'язки з Литвою будуть тільки міцніти. Ми готові надавати роботі інвесторів з Литовської республіки сприяння».

Одеса і Литовська Республіка мають давні і плідні культурні зв'язки. Наприклад, диригент Саулюс Сондецкіс неодноразово очолював жюрі різноманітних музичних фестивалів, які проходили в Одесі. У місті неодноразово гастролювали литовські театри.

На зустрічі досягнута попередня домовленість про проведення у квітні нинішнього року Днів сучасного литовського кіно.

«Мова, до речі, йшла і про співробітництво в галузі сільського господарства, зокрема – вівчарства. В Одеській області є підприємство, яке постачає овечі шкури до Італії. Тому йшлося про можливість відкриття в Одесі бутіка, що буде продавати продукцію вівчарства», – повідомив Радіо Свобода представник Міністерства закордонних справ України Костянтин Ржепішевський.
XS
SM
MD
LG