Доступність посилання

ТОП новини

Тимошенко в зверненні говоритиме про долю свого уряду – Соболєв


Прем’єр Юлія Тимошенко у своєму зверненні до народу, запланованому на сьогодні, говоритиме про проведення позачергового засідання парламенту, на якому БЮТ вимагає заслухати питання про довіру уряду. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив бютівець Сергій Соболєв.

«Фактично, це прецедент в українській історії, коли уряд сам вимагає підтвердити до себе довіру. Якщо парламент підтверджує довіру, уряд далі працює – це європейська практика. Бо, ви уявляєте, в цій ситуації ще уряд відправити у відставку. Коаліцію, як тепер уже зрозуміло, ніякими методами Партія регіонів не може створити. Це означало б, що в країні починається тотальна анархія і хаос, де є один напівлегітимно обраний Президент і жоден інший орган влади не існує», – заявив Соболєв.

Сьогодні БЮТ заявив, що має 150 підписів депутатів для того, щоб ініціювати позачергове засідання парламенту на середу. На цьому засіданні бютівці вимагають заслухати питання про відставку Кабінету Міністрів.

Водночас у БЮТ заявили, що Партія регіонів перешкоджає проведенню цього позачергового засідання. «Фракція БЮТ згідно зі статтею 87 Конституції і статтею 19 Регламенту зібрала підписи для проведення позачергового засідання з єдиною вимогою – розглянути постанову Партії регіонів про відставку Кабінету Міністрів. Проте на даний момент ми зіткнулися із шаленим спротивом і штучними перешкодами з боку регіоналів», – заявив перший заступник голови фракції БЮТ Андрій Кожем’якін.

За словами Кожем’якіна, секретаріат Верховної Ради категорично не хоче прийняти підписи БЮТ, а голова Верховної Ради Володимир Литвин категорично відмовляється скликати позачергове засідання.

Минулої п’ятницi депутат вiд фракцiї Партiї регiонiв Олександр Єфремов зареєстрував у парламентi проект постанови про вiдповiдальнiсть уряду.

Намір бютівців скликати позачергове засідання регіонали назвали «новою хвилею піару, яку піднімає Тимошенко навколо своєї відставки».
XS
SM
MD
LG